Kirjoittaja Viesti
Heppuli70
LähetäLähetetty: 17.6.2006, 0:33

m75Tku kirjoitti:
Noista suomen ikärajoista vielä... Jos en ihan väärin muista niin tuo 16 vuotta koskee ainoastaan heterosekuaalista kanssakäymistä. Homoseksuaaliseen kanssakäymiseen taas ikäraja on aina tuo 18v.


16 sekin on.
m75Tku
LähetäLähetetty: 16.6.2006, 18:23

Noista suomen ikärajoista vielä... Jos en ihan väärin muista niin tuo 16 vuotta koskee ainoastaan heterosekuaalista kanssakäymistä. Homoseksuaaliseen kanssakäymiseen taas ikäraja on aina tuo 18v.
assa
LähetäLähetetty: 15.6.2006, 23:19

Tuskinpa antiikin aikoina ovat nuoret sen fyysisesti hitaampia olleet kehitykseltään. Henkinen seksuaalinen tietoisuus on sitten asia erikseen.
Vieras
LähetäLähetetty: 15.6.2006, 15:19

Hö, eihän antiikin aikoina ollut edes sähköjä joilla olisi voinut tietokoneitaan käyttää ja siten saada netin kautta valistusta sukupuoliseen kehittymiseen.

Nyt on sähköt
Vieras
LähetäLähetetty: 15.6.2006, 15:11

Niin,mitenkähän silloin antiikin aikoina oikeasti meneteltiin.Kun toisaalta sanotaan usein että nykynuoret tulevat sukukypsiksi paljon aikaisemmin kuin ennen?Siinä valossahan voisi olettaa että antiikin aikana 13-vuotias oli ihan fyysisestikin lapsi(taitaa muuten edelleen usein olla?)

Eli olisikohan ollut niin että suvut päättivät keskenään että nuo kaksi menevät naimisiin.Vaikka ihan kakaroita edelleen olivat.Ja se varsinainen perheenperustaminen/lapsenteko aloitettiin vasta myöhäisemmässä vaiheessa?
Härski
LähetäLähetetty: 15.6.2006, 11:55

Anonymous kirjoitti:
Eli jos ikäraja on 13v niin onko sitten ns kaikki sallittu jos tyttö on 14v.

En tosiaan Epsanjan lakitermejä tunne, mutta suojaikärajalla tarkoitetaan yleensä sitä että sen alittavan kanssa touhuava syyllistyy jenkkitermein "statutory rape" eli raiskaukseen, ei siksi että toinen ei halunnut vaan siksi että toinen oli liian nuori. Eli Epsanjassa 13v on sukupuolisesti täysi-ikäinen, sehän tässä vähän yllättää.

Mutta kai tossa on kulttuuriero, Epsanjassa, ja Kreikassa jne on aika paljon valtaa perheellä, eli siellä ei viranomaiset määrää yksilön asioista niin paljon kuin meillä, vaan tuolla veljet ja isät ja äidit seuraavat nuoria naimattomia tyttäriään, ja ainakin vielä 15v sitten oli turha kuvitella että 16v tyttö sai liikkua ulkona ilman esiliinaa. Eli siellä lähdetään siitä että perhe kantaa tuota vastuuta toiseen malliin. Näin mulle on siellä asuneet kertoneet.

Tuli muuten mieleen että ainoa aidosti joustava minkä tiedän on Floridassa, missä suojaikäraja on 16v, mutta vain mikäli toinen partneri on muistaakseni max 4 vuotta vanhempi, muuten se on 18v. Sinänsä aika terävästi.

Jos historiaa oikein tunnen, niin antiikin aikoina mentiin naimisiin ja perheet perustettiin lähes tuossa 13v iässä eli pian sen jälkeen. Eli ehkä tuollaiseen hommaan toi ikä on ok, mutta kun nykypäivänä ei ole perheen perustaminen ja naimiisin meno ja uskollisen parisuhteen aloittaminen se ensiaskel kun seksiä aletaan harrastamaan, vaan ensin "kokeillaan omaa seksualisuutta 10 vuotta" niin siinä on sukupuoliasioilla vähän eri tavoite.
assa
LähetäLähetetty: 15.6.2006, 10:47

Ikäero on hyvinkin ratkaiseva tekijä. En menisi tuomitsemaan 14-vuotiasta tyttöä joka ikäisensä, tai vuoden vanhemman pojan kanssa menee ensikokemuksiaan hankkimaan... Mutta itse en voisi kuvitellakaan (27-vuotiaana) koskevani alle 18-vuotiaaseen. Täysi-ikäisyyttä voi pitää edes jonkinlaisena järkevänä rajana.

Suomalisessakin nyky-yhteiskunnassa aivan liian aikaisin aletaan seksin parissa häsäämään - ei ole lainkaan harvinaista enää että 12-vuotiaat ovat neitsyytensä menettäneet jo.

Summa summarum - isojen miesten ei tarvi mennä leikkimään pikkutytöillä Exclamation Tavalla tai toisella se kuitenkin hyväksikäytön merkit täyttää.
Vieras
LähetäLähetetty: 15.6.2006, 8:48

Sitä en tiedä onko fiksua mielipidettä...Mutta joku mielipide kuitenkin.

Varmaan jokainen meistä tietää sen että ihmiset kypsyvät eri tahdissa.Joku voi 14-vuotiaana olla hyvinkin aikuismainen ja kypsä. (Siis omasta mielestäänhän jokainen 14-vuotias on kypsä mutta se on vähän eri asia).Toisaalta joku voi vielä 18-vuotiaana olla varsin lapsellinen.
Puhumattakaan nyt siitä että toiset eivät aikuistu ikinä... Confused

Johonkin se raja kuitenkin on vedettävä mutta kun katsoo ihmisiä yksilötasolla niin aina se ei varmaankaan ole oikeassa paikassa.Epäilemättä on niin että on aika lailla eri asia jos 17v poika harrastaa seksiä 15v tytön kanssa verrattuna siihen että sen tekisi 30v mies.Suuri ikäero onkin mielestäni raskauttava asia.
Olenkin sitä mieltä että on varsin fiksua että laissa on tehty se täsmennys että ikäraja on korkeampi jos toinen on "esimiesasemassa".Koska nimenomaan se hyväksikäyttö on minusta tuomittava.

Nyt pitäisi varmaan tutustua lähemmin eri maitten lainsäädäntöön ennen kuin ryhtyy vetämään pitkälle meneviä johtopäätöksiä eri maitten ikärajoista.Voihan olla että jossain maassa on alhainen ikäraja koska tarkoitetaan nimenomaan pedofiliaa.Eli jos ikäraja on 13v niin onko sitten ns kaikki sallittu jos tyttö on 14v.Hiukan epäilen ettei ole.Toki kulttuurieroja löytyy eri maitten välillä suhtautumisessa seksiin.Mutta onhan se myös niin että lainsäädäntöä tehdään koko ajan ja muutoksia tulee.Onko olemassa joku selvä suunta että rajaa alennetaan siellä missä se nyt on korkea-vai päinvastoin että alhaisen rajan maat olisivat korottamassa,sitä en tiedä.
Sen verran on kuitenkin lapsiin kohdistuvat hyväksikäytöt olleet tapetilla ympäri Eurooppaa että luulisi löytyvän painetta korottaa ikärajoja.
Ja hyvä niin koska seksi ja lapsi ei kuulu yhteen!!
Härski
LähetäLähetetty: 14.6.2006, 23:57

Tuossa vieressä on kovin suosittu keskustelu siitä, minkä ikäisenä aloitit seksin. Siinä käy ilmi että aika moni on ollut "alaikäinen". Lisäksi on kommentoitu sitä että moni nuorehkona aloittanut on tehnyt sen liian nuorena.

Suomessa suojaikäraja on 16v (alaikäisen seksuaalinen hyväksikäyttö) ja pedofilian käsittääkseni 13v (noin). Suojaikäraja on 18v jos partneri on aukotoriteettisuhteessa pariinsa, esim opettaja tai esimies.

Seksuaalisena hyväksikäyttönä ei yleensä pidetä kahden samanikäisen nuoren välistä sukupuolisuhdetta, vaikka suojaikäraja rikkoontuu, mikäli osapuolten iässä tai ruumiillisessa kypsyydessä ei ole suurta eroa.

Toisaalta suojaikäraja on käsittääkseni Espanjassa 13 vuotta. Italiassa, Itävallassa, Venäjällä, Kanadassa, Portugalissa, Saksassa, Unkarissa, Virossa ja Sloveniassa 14 vuotta. Kreikassa, Ranskassa, Ruotsissa, Tanskassa, Tsekissä, Puolassa ja Slovakiassa 15 vuotta.

Onkos kenelläkään fiksua mielipidettä tähän tai halua ottaa kantaa. Eli mikä on oikein ja miksi Confused

Ja mistä hemmetistä noin erilaiset suojaikärajat tulee, onko noi epsanjalaiset koko 40 miljoonainen kansa pedofiilejä Shocked

Powered by phpBB and Ad Infinitum v1.06